Információk Szülőknek!

 

Úgy érzi hogy gyermekének több mozgásra lenne szüksége, de szeretné hogy emellett fegyelmet is tanuljon?

Ezek a mi céljaink is.

Edzéseink során a gyerekek nemcsak erősebbek és ügyesebbek lesznek, erre más sportág is tökéletes.  Egy olyan mozgásformát ajánlunk amely komplex összetételével  talán az egyik legjobb sport erre a célra. Mindezt egy olyan régi keleti harcművészet alapjaira támaszkodó modern edzéselméleti módszerekkel dolgozó sportegyesület színeiben, ahol a foglalkozások képesített edzők vezetésével, mindig a résztvevő gyerekek életkorának és fizikai képességeinek figyelembevételével zajlanak.

Miben segít a gyerekeknek a mi karaténk?

Többek között abban, hogy:

  • keringésük a korukhoz mérten fejlődjön-erősödjön /Ez az egyik legfontosabb!/ Orvosilag bizonyított tény hogy a gyermekkorban meg nem kapott szív-tüdő  terhelést felnőttkorban már soha nem lehet pótolni! A gyerekkorban megdolgoztatott  keringési rendszer  pedig a legjobb alapja a jó felnőttkori egészségi állapotnak!
  • fejlődjenek a képességeik úgymint ügyesség, gyorsaság, hajlékonyság, állóképesség és erő
  • növekedjen a figyelemkoncentráló képességük a tanulásban és a sportban egyaránt
  • a test test elleni gyakorlás közben megszokják azt hogy más gyerekekkel együttműködjenek azok testi épségére vigyázzanak
  • elsajátítsák az önuralmat és a szabályok elfogadását egy japán küzdősport technikáján keresztül
  • megtanulják tisztelni egymást és az idősebbeket
  • kialakuljon a veszélyhelyzetek felismerését segítő önvédelmi képességük
  • hasznosan töltsék szabadidejüket

Versenyezzen-e  a gyerek?

A karatéval kapcsolatban előbb utóbb felmerül hogy versenyezzen-e a gyerek. A játékos versenyt minden fiatal szereti.  A sportverseny egy picivel több ennél. A jó edző felelőssége felkészíteni a sportolóját egy esetleges sportmegmérettetésre is. Egyesületünkben mindig  figyelembe vettük melyik fiatalban mi rejlik. Ahogy felnőtt korban sincs kedvünk mindenhez, úgy a gyerekeknek is  vannak kétségeik, van véleményük. Ezt mindig tiszteletben kell tartsuk.  A lehetőséget azonban meg kell adjuk és meg is tudjuk adni ahhoz hogyha kell a küzdőtéren is helytálljanak tanítványaink.  Kellő odafigyeléssel és  edzésmódszerekkel észrevétlenül  növekszik önbizalmuk és múlik el az a félelem ami esetleg egy versennyel kapcsolatban felmerülhet a gyermek gondolataiban. A játékos küzdelmek, a nagyobbaknál alkalmazott védőfelszerelések a felkészült bírók és a gyerekek testi épségét szem előtt tartó versenyszabályok pedig mind-mind azért vannak hogy elkerüljük a küzdelem hevében keletkezett esetleges véletlen sérüléseket. Nem beszélve arról hogy bizonyos versenyszámokban pl. a formagyakorlatok közben a sérülésveszély szinte nulla hiszen a karatéka egyedül dolgozik, önmagára koncentrál.  Szakemberek által bizonyított, hogy a keretek között zajló sportverseny, az ezzel kapcsolatos siker és kudarc segíti a gyerekeket felkészíteni a mai rohanó stresszes világra, hiszen a mai modern élet maga is egy verseny ahol folyamatosan meg kell küzdeni céljainkért ki kell állnunk saját érdekeinkért.  

 

Azonban fontos tudni hogy a versenyeztetés sohasem lehet öncélú és kötelező sem az edző sem a tanítvány sem a szülő számára!

 

Itt két karate sportversenyt (egy küzdelem és egy formagyakorlat) bemutató videót tekinthetnek meg:

http://www.youtube.com/watch?v=qaIOo7Hz-ko&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=V7sBoIFoQQc&feature=related

  Lap tetejére Elérhetőség