Mesterek

 

Vincze Virgil vezetőedző

                   Testnevelési Egyetem szakedző, OKJ Karate sportedző,

                              OKJ sportmenedzser, Sandan KSE elnöke

         

Vincze Virgil vagyok a Sandan Karate Sportegyesület elnöke és vezetőedzője.   Vecsésen ismerkedtem meg a Karate-val 1984-ben, ahol az akkori edző Kustra Ferenc által irányított utolsó edzéseket látogattam. Az alapokat Venczel Károly sempai-tól tanultam, akinek ez mellett a sport szeretetét is sikerült átadnia. Sokat köszönhetek neki abban ,hogy elindított az úton. Első övvizsgáimat a 85-ös fóti és 86-os pécsi edzőtáborokban Hardi Róbert és Dr. Gulyás Péter mestereknél szereztem. Vecsési sportolóként, a helyi VSE karate szakosztály  edzéseit látogattam és klubtársaimmal aktívan részt vettem az országos karate élet akkoriban szervezett versenyein. Számos érem és siker tarkította az akkori utat. Nevelőegyesületem 1988-ban Fridrich György vezetésével egyik alapító klubja lett az SKI Magyarországi Szövetségének, így én is tagja lettem a megalakult Szövetségnek, amelyhez azóta is hű vagyok.

1991-ben megszereztem a Barna övet és rögtön 1 évig a vecsési Andrássy telepi iskolában, vezettem kezdő gyermekedzéseket.  Középiskolai tanulmányaim alatt lakóhelyemen folyamatosan jártam edzésre miközben Budapesten egy Hernád utcai Szaközépiskola tornatermében egy junior csoportot, vezettem. 1997-ben Shihan Norio Kawasoe 8. Dan-os Ausztriában élő japán SKI mesternél szereztem meg a fekete övet.

Növekvő érdeklődésem a Karate iránt szakmai igénnyel párosult, ezért 1998-tól két évig a Testnevelési Főiskola Továbbképző Intézetének szaktanfolyamát látogattam, ahol sportedzői oklevelet szereztem. 2000-től állandó gyerekcsoportot vezettem Vecsésen. Versenyeredményeim alapján tagja voltam Stílusszövetségem válogatottjának és a mai napig rendszeresen részt veszek a Nemzetközi SKIF Szövetség komolyabb versenyein.. 2000-ben Vecsésen az év sportolójának választottak..  2001-ben 2. Dan fokozatot szereztem.. 2003-ban ismét az SKI kata bajnoka lettem, és ugyanebben az évben indulhattam a Dél Afrikai Durbanban rendezett 10. SKIF világbajnokságon. Munkám és az edzések vezetése mellett jelentkeztem a TF menedzseri tanfolyamára, ahol OKJ sportmenedzseri végzettséget szereztem. 2003-ban Dudás Lajos, és Koponyás Zsolt barátommal megalapítottuk az önálló Sandan Karate Közhasznú Sportegyesületet, amely közvetlen tagja a Magyar Karate Szakszövetségnek és a SKI Magyarországi Szervezetének.  2004-ben Folytattam tanulmányaimat az akkor még SE Testnevelési karának főiskolai szakedzői képzésén, résztvettem az SKIF Európa Bajnokságán Odessza-ban, és tagja voltam a Magyar csapatnak 2006-ban a 11. SKIF VB-n Tokióban, Japánban. Azóta már többször lehetőségem volt eljutni a felkelő nap országába így újabb lehetőségem nyílt tudásom és motivációm elmélyítésére a sport őshazájában. Egy évvel később átvehettem diplomámat a Testnevelési Főiskolán, ezzel egy időben megszereztem a 3.Dan fokozatot. Jelenleg tagja vagyok stílusszervezetem hazai elnökségének, és emellett az SKIH válogatott edzői feladatainak egy részét is lehetőségem nyílik ellátni. 2009 óta már mint válogatott edző veszek részt az SKIF Nemzetközi versenyein. 2013-ban megszereztem a 4. dan fokozatot Manabu Murakami mesternél aki jelenleg az SKIF vezető instruktora. Családom mellett a Karate a legfontosabb a számomra. Jelenlegi célom a csapatom bázisának pandémia "utáni" újraépítése Márkus Tamás sensei segítségével, ráközelítve a fiatalok és idősebbek magas szintű oktatására. Ez mellett OKJ edzőképzőként a MKSZ leendő edzőinek képzése is feltölt energiával és további szakmai perspektívaként is hat rám.

 

                          

                                         

                                          Dr. Márkus Tamás / 3.Dan /

                 OKJ végzettségű Karate sportedző, Sandan KSE senior sensei

                                             

A Karatéval ”atyai nyomásra” először 1978-ban kezdtem el ismerkedni, mivel testnevelés tagozatos iskolásként kötelező volt a sportolás, viszont akkor még kisgyermekként nem fogott meg a budo szelleme. 1987-ben, immár saját elhatározásból kezdtem el a Karate rendszeres gyakorlását Vecsésen, Fridrich György sensei irányítása alatt. Baráti kapcsolatunk Virgil sensei-el is ettől a ponttól eredeztethető.

1992-1995 között Rendőrtiszti Főiskolásként Patakfalvy Miklós és Lakatos tanár urak által tartott Taekwondo és Kyokushin edzéseket látogattam.

1996-2007 között szakmámból adódóan külföldi kiküldetéseken vettem részt (Nyugat-Szahara, Angola, Macedónia), mely idő alatt a Shotokan Karate gyakorlására csak korlátozottan nyílt lehetőségem, de a Karate gyakorlásától, illetve a sportolástól nem fordultam el.

2007-től 2016-ig egy év megszakítással Koszovóban éltem és dolgoztam, itt csatlakoztam az Ismail Fazliu sensei által vezetett Pristina Karate Klubhoz, majd 2013-2016 között a Luljeta Shala sensei vezette Unsu Karate Klub tagjaként edzettem.

2012. év során egy évig Magyarországon tartózkodtam, ez alatt párhuzamosan látogattam Vincze Virgil sensei illetve Zsolt Péter sensei edzéseit.

2014-ben a Koszovói Karate Szövetség vizsgabizottsága előtt sikeres 1. Dan fokozatot szereztem, mely fokozatra még ugyanabban az évben Magyarországon is levizsgáztam, Manabu Murakami sensei-nél az SKIF szervezet tanításai szerint.

2016-tól, végleges hazatérésemtől kezdődően a Sandan Karate KSE tagja vagyok, Vincze Virgil sensei vezette edzéseket látogatom, stílus szervezetem a SKIF Magyarországi Szövetsége..

2017-ben Tokióban sikeres 2. Dan vizsgát tettem a Soke Hirokazu Kanazawa vezette vizsgabizottság előtt, 2021-ben pedig az SKIH Velencei központi edzőtáborában bizonyíthattam szakmai tovább fejlődésemet, így immár 3. Dan fokozattal rendelkezem. Az edzői indíttatás már régebben megfogalmazódott bennem. Ezért is éreztem fontosnak ellvégezni a középfokú edzői tanfolyamot. Karate tudásom folyamatos elmélyítése mellett az eddig megszerzett tapasztalataimat lehetőségeim szerint szakszerű oktatási, nevelési módszerek birtokában igyekszem átadni a Karatéval megismerkedni szándékozók részére.

 

                                              Koponyás Zsolt/ 3.Dan /

                 OKJ végzettségű Karate sportedző, Sandan KSE alelnöke

                                            Tiszteletbeli edző, jitsu expert

________________________________________________

                                                

      Az SKIF Világszövetség azon Japán Instruktorai akikkel rendszeres   

                          kapcsolatunk van Magyarországon és Külföldön

                                

                                  Soke Hirokazu Kanazawa 10.Dan

                                 Az SKIF VilágSzövetség alapítója

 

                                 

 

                                              Kancho Nobuaki Kanazawa 8.Dan

                                             Az SKIF VilágSzövetség igazgatója

 

 

                                           

                                            

                                        Shuseki Shihan Manabu Murakami 8.Dan

                                        Az SKIF VilágSzövetség technikai vezetője

     

                     

 

                                           

                                        

  Lap tetejére Elérhetőség