Mesterek

 

Vincze Virgil vezetőedző

                   Testnevelési Egyetem szakedző, OKJ Karate sportedző,

                              OKJ sportmenedzser, Sandan KSE elnöke

         

 

Vincze Virgil vagyok a Sandan Karate Sportegyesület elnöke és vezetőedzője.   Vecsésen ismerkedtem meg a Karate-val 1984-ben, ahol az akkori edző Kustra Ferenc által irányított utolsó edzéseket látogattam. Az alapokat Venczel Károly sempai-tól tanultam, akinek ez mellett a sport szeretetét is sikerült átadnia. Első övvizsgáimat a 85-ös fóti és 86-os pécsi edzőtáborokban Hardi Róbert és Dr. Gulyás Péter mestereknél szereztem. Vecsési sportolóként, a helyi VSE karate szakosztály  edzéseit látogattam és klubtársaimmal aktívan részt vettem az országos karate élet akkoriban szervezett versenyein. Nevelőegyesületem 1988-ban Fridrich György vezetésével egyik alapító klubja lett az SKI Magyarországi Szövetségének, így én is tagja lettem a megalakult Szövetségnek, amelyhez azóta is hű vagyok.

1991-ben megszereztem a Barna övet és rögtön 1 évig a vecsési Andrássy telepi iskolában, vezettem kezdő gyermekedzéseket.  Középiskolai tanulmányaim alatt lakóhelyemen folyamatosan jártam edzésre miközben Budapesten a Hernád utcai Klauzál Gábor Szaközépiskola tornatermében egy évfolyamtársammal közösen szintén egy kadett-junior csoportot, vezettem. 1997-ben Shihan Norio Kawasoe 8. Dan-os Ausztriában élő japán SKI mesternél szereztem meg a fekete övet.

Növekvő érdeklődésem a Karate iránt szakmai igénnyel párosult, ezért 1998-tól két évig a Testnevelési Főiskola Továbbképző Intézetének szaktanfolyamát látogattam, ahol sportedzői oklevelet szereztem. 2000-től állandó gyerekcsoportot szerveztem és vezettem Vecsésen. Versenyeredményeim alapján tagja lettem Stílusszövetségem válogatottjának és a mai napig rendszeresen részt veszek a Nemzetközi SKIF Szövetség komolyabb versenyein. 2000-ben Vecsésen az év sportolójának választottak és Emlékplakettel tüntettek ki.  2001-ben 2. Dan fokozatot szereztem az Olaszországban élő 9. Dan-os Masaru Miura és a 6. Dan-os Alfredo Romeo mesternél. 2003-ban ismét az SKI kata bajnoka lettem, és ugyanebben az évben indulhattam a Dél Afrikai Durbanban rendezett 10. SKIF világbajnokságon. Munkám és az edzések vezetése mellett jelentkeztem a TF menedzseri tanfolyamára, ahol OKJ sportmenedzseri végzettséget szereztem. 2003-ban Dudás Lajos, és Koponyás Zsolt barátommal megalapítottuk az önálló Sandan Karate Közhasznú Sportegyesületet, amely közvetlen tagja a Magyar Karate Szakszövetségnek és a SKI Magyarországi Szervezetének.  A Karatét érintő változások és személyes élményeim, amelyeket a sportág Magyar és külföldi versenyein éltem meg, edzésmódszereim és sportszakmai irányultságom gyökeres megváltoztatására sarkaltak. A fiatalok a sportolni vágyó idősebbek, és a versenyezők személyesebb edzésének érdekében különböző irányokból próbálom megközelíteni és kihasználni a keleti küzdősportokban rejlő lehetőségeket. Emellett folyamatosan jelen vagyok sportágam szakmai életében. Folytattam tanulmányaimat a SE Testnevelési karának főiskolai szakedzői képzésén, résztvettem az SKIF Európa Bajnokságán Odessza-ban 2004-ben, és tagja voltam a Magyar csapatnak 2006-ban a 11. SKIF VB-n Tokióban, Japánban. Azóta már többször lehetőségem volt eljutni a felkelő nap országába így újabb lehetőségem nyílt tudásom és motivációm elmélyítésére. 2007-ben elköltöztem Vecsésről Budapest XVIII. kerületébe. Egy évvel később átvehettem diplomámat a Testnevelési Főiskolán, ezzel egy időben megszereztem a 3.Dan mesterfokozatot. Jelenleg tagja vagyok stílusszervezetem hazai elnökségének, és emellett az SKIH válogatott edzői feladatainak egy részét is lehetőségem nyílik ellátni. 2009 óta már mint válogatott edző veszek részt az SKIF Nemzetközi versenyein a világ számos pontján. 2013-ban megszereztem a 4. dan fokozatot Manabu Murakami mesternél aki jelenleg az SKIF vezető instruktora. Feleségem és három gyermekem mellett a Karate a legfontosabb a számomra. Jelenlegi célom a csapatom bázisának újjáépítése, külföldi és hazai szakmai kapcsolataim további elmélyítése ráközelítve a fiatalok és idősebbek magas szintű oktatására.

 

                                             

                                     

                                           

                                        Koponyás Zsolt edző / 3.Dan /

                   OKJ végzettségű Karate sportedző, Sandan KSE alelnöke

 

                                           

                                            Dr. Márkus Tamás / 2.Dan /

                                                       vezető senpai

                                       

 

________________________________________________

                                                

      Az SKIF Világszövetség azon Japán Instruktorai akikkel rendszeres   

                          kapcsolatunk van Magyarországon és Külföldön

                                

                                  Soke Hirokazu Kanazawa 10.Dan

                                 Az SKIF VilágSzövetség alapítója

 

                                 

 

                                              Kancho Nobuaki Kanazawa 8.Dan

                                             Az SKIF VilágSzövetség igazgatója

 

 

                                           

                                            

                                        Shuseki Shihan Manabu Murakami 8.Dan

                                        Az SKIF VilágSzövetség technikai vezetője

     

                     

 

                                           

                                        

  Lap tetejére Elérhetőség